Kuljettajat, autot, toiminta nyt ja silloin ennen


Yleistä Hämäläisen suvun pirssiautoilusta

Hämäläisen suvussa on ajettu pirssikyytiä jo yli 90 vuotta. Pirssiautoilu alkoi vuonna 1925 Karjalassa Onni Hämäläisen toimesta . Hämäläisen suvussa on siis jo vuosien perinne kyseiseen työhön. Onni Hämäläisen ensimmäiset kyydit ajettiinkin Karjalan kunnailla. Aarre "aape" Hämäläinen aloitteli myös kuljettamista samalla seudulla kunnes siirtyivät evakkoon Hämeenkyröön, missä toiminta jatkui. Aapen jälkeen vuoroon tuli Eero-Matti Hämäläinen "Masa" ja hänen jälkeensä nykyinen yrittäjä Juha Hämäläinen.


Juha Hämäläisen taksiura

Juha on pyörittänyt yritystä nyt yli 18 vuoden ajan. Työvuodet ovat opettaneet, myös Juhalle joitakin pieniä sekä isoja asioita joita oppii tietämään ja tuntemaan vain tekemällä. Juha aloitti taksin ajamisen omalla taksiluvalla ja autolla vuonna 1999. Ennen hänen yrittäjäksi siirtymistään hän oli saanut jo vankan kokemuksen siitä mitä taksityö on ajaessaan muille taksiyrittäjille kuljettajana. Siispä hänellä oli tieto mitä tämä työ tuo tulleessaan ja kuinka asiakkaita kuuluu palvella, sekä tietoa työn haasteellisuuksista. Juha itse on kuvaillut tämän työn sopivuutta hänelle, koska hänen luonteensa on liikkuva ja tässä työssä saa mennä ja liikkua.


Uusi taksilupa ja uusi auto

Suurimpana muutoksena, mitä Juhan autoilu-uralla on tapahtunut voisi pitää toisen taksiluvan ja auton hankintaa. Ajatus toisen auton ja taksiluvan hankkimiseksi tuli, kun Hämeenkyröön oli mahdollista saada uusi taksilupa. Siitä alkoi mietintä, että olisiko meillä resursseja sekä aikaa pitää toista autoa. Kysymyksiä oli monia joita täytyi miettiä jo ennen taksiluvan hakemista. Ehkä niistä tärkeimpänä mielessä oli mistä autolle kuljettaja. Asia ratkesikin kuljettajan osalta nopeammin, kuin luulimme ja näin ollen meillä oli jo kuljettaja autolle mikäli taksilupa Juhalle myönnettäisiin. Tämä sekä useat muut kysymykset, kun oli saatu ratkaistua Juha perheineen päätti lähteä anomaan taksilupaa. Hakemuksien jättämisen jälkeen kului aikaa, kunnes vastaus tuli. Vastauksena Juhalle oli myönnetty taksilupa Hämeenkyrön alueelle toiseen autoon . Taksilupa oli otettava käyttöön puolen vuoden kuluessa sen myöntämisestä. Näin ollen olikin enään hankittava auto. Uusi auto astuikin toimeen 08.08.2008. Uusi auto sekä taksilupa siirtyi kuljettajineen Hämeenkyrön sekä Kyröskosken taksiasemille. Juha itse hoitaa tällä hetkellä kuljetuksia ns. kotiautolla, joka suorittaa pääsääntöisesti kaikki tilausajot.